Pessebre vivent a Vilandeny (Navès)

Per les festes de Nadal representar pessebres vivents és una tradició molt estesa a Catalunya , el de Viladeny és un dels més autèntics i originals ja que està fet l’estil de pagès, i amb la peculiaritat d’unir habitants de dues comarques i dues províncies, Viladeny (el Solsonès), Gargalla i Sorba (Montmajor, Berguedà) amb l’únic objectiu d’escenificar el pessebre vivent.

Les casetes, els estables, els porxos , les pallisses , la bassa de la bugada i el cancell de l’ església converteixen el poble de Viladeny en un indret privilegiat com a decorat per un pessebre.

Durant la representació del Pessebre Vivent es poden gaudir de diverses escenes que mostren la vida quotidiana de la gent que vivia a l'època, es poden veure quadres com la presentació on hi ha els llenyataires, l’anunciació de l’Àngel a Maria, els picapedrers, els pastors anant de camí, els boletaires, les feines de l’hort. El quadre de Fent teies, amb el trementinaire, els pastors dormilegues, el sembrador, el cisteller, el captaire ...Buscant posada, on hi trobem el galliner, els Reis, l’era, els fangadors ,el rajoler, el matalasser, la taverna... i el Naixement de l’ Infant Jesús, on s’hi representa la vida diària d’ una família, el ferrer, la presentació de Jesús al Temple, la fugida a Egipte...

És tradició que a la sortida del Pessebre s'ofereixi als visitants unes quantes torrades acompanyades amb allioli de codony i cansalada a la brasa.

  • Dies: 25 i 26 de desembre, 1 i 2 de gener
  • Horari: de 19 a 20 h
  • Informació: tel. 93 744 11 34 / 93 824 61 55 / 93 824 60 94
Darrera actualització: 17.03.2022 | 09:11
Darrera actualització: 17.03.2022 | 09:11