11 de setembre

Mercat i tradició, 11 de setembre

Coincidint amb la diada de l’11 de setembre, els montmajorencs celebrem una festa per commemorar el mercat setmanal que tradicionalment se celebra al nostre poble.

A través d’ aquesta festa et traslladarem a una època una mica ja oblidada, revivim la vida i feina de pagès els anys 20, es un dia on amb l’ ajuda de tots els vilatans el poble es transforma en un mercat.

La colla gegantera de Montmajor, acompanyada d’altres gegants de la comarca seran els encarregats de despertar-nos amb els seus balls i la seva música, i una cercavila que acaba a la plaça del centre del poble.

Aquest dia diferents vilatans del municipi treuen la roba dels baüls i durant tot el matí els podem trobar per el carrer escenificant diferents escenes que representen el dia a dia dels seus avantpassats, així trobem el mossèn, les monges, la parella de la Guàrdia Civil, les pageses que venen els productes recollits dels seus camps, tampoc hi falta una bona colla de maquines agrícoles antigues i carros.

Tot passejant podrem recórrer els diferents carrers del poble, on a banda i banda i trobem el mercat, amb les seves parades d’aviram, productes artesans, antiguitats, productes de la terra, tampoc hi falten productes tan tradicionals nostres com són els embotits i els bolets. Cal que no us perdeu les diferents demostracions d’antics oficis: el cisteller, el senyor de les culleres, la teixidora, el torner, el ferrer...

Per acabar la jornada, us aconsellem que aprofiteu per visitar el Museu d’Art del Bolet Josefina Vilajosana situat al centre del poble.

Informació

Ajuntament: Plaça del Mercat, 1
Tel. 93 824 60 00

Cal que ompliu la següent inscripció i ens l’envieu. Full Inscripcció

Condicions

 1. Vestuari: no es obligatori però s’agrairia anar d’acord amb la indumentària de l’època per participar en l’ ambientació del mercat.
 2. Parada: Les parades seran a terra o sobre una taula convenientment endreçada.
 3. Demostracions: s’ haurà de realitzar demostracions de les tècniques bàsiques de l’ofici.
 4. Horari: El mercat estarà obert a partir de les 09.00h del matí, per això cal arribar a les 07.00 h del matí .
 5. Ubicació: a l’ arribada es notificarà el lloc que correspon.
 6. Taxa parada:
  • Llicències per a ocupacions de terrenys amb parades artesanes que disposin de carnet d’ artesà la taxa serà de 0 €.
  • Llicències per a ocupacions de terrenys destinats a parades ambulants de fins a 3m/l la taxa serà de 8€.
  • Llicències per a ocupacions de terrenys destinats a parades ambulats a partir de 3m/l la taxa serà de 15€.
  • llicencies parades  antiguitats: 5€
   Podeu fer l'ingrés al següent numero de compte de la Caixa: 2100 1036 71 0100001070 o bé liquidar la taxa al mateix dia del mercat a l'Ajuntament de Montmajor
 7. Inscripció: el termini d’ inscripció s’acaba el dia 9 de setembre de 2011. Cal fer les inscripcions per a l'Ajuntament , per fax 93 824 60 00) , o per E-mail (montmajor@diba.cat).

Més informació:

Ajuntament de Montmajor
C / Plaça del Mercat, 1
08612 Montmajor
Tel. 93 824 60 00

Darrera actualització: 27.07.2022 | 10:06
Darrera actualització: 27.07.2022 | 10:06