Actuacions de reforma, millora i manteniment d’equipaments culturals locals 2021-2022 de la Diputació de Barcelona

Dimarts, 14 de desembre de 2021
El passat 27 de maig de 2021, la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona va atorgar a l’Ajuntament de Montmajor una subvenció amb un import de 31.062,73€ sota el concepte Programa de reforma, millora i manteniment d’equipaments culturals locals, a repartir en dues anualitats, l’any 2021 amb 22.865,89€ i, el 2022, l’import restant, 8.196,84€.
 
Durant l’exercici 2021 aquesta subvenció ha permès dur a terme la millora de la caixa escènica del Local del Comú, podent substituir la totalitat del cortinatge interior d’aquesta, la instal·lació de dos ponts amb cabrestant manual (pont de contra i pont zenital) per a la suspensió d’equips d’il·luminació professional, la instal·lació de dues barres mòbils per a la suspensió de decorats i la instal·lació d’un ciclorama amb cortines mòbils al fons de l’escenari, podent així tenir una sala més ben equipada i poder-hi realitzar espectacles de millor qualitat. 
La mateixa subvenció també va permetre canviar el cortinatge de les finestres i portes d’emergència del mateix Local del Comú unificant-ne les mides i aconseguir enfosquir la sala en cas de necessitat.
Un altra millora que s’ha pogut realitzar ha estat
l’adquisició d’un nou entarimat homologat format per tarimes rectangulars de 2 metres per 1 metre. Aquest permet ampliar el tamany de l’escenari del Local del Comú per mitjà de la construcció d’un escenari prosceni (ampliació cap al pati de butaques) i, al mateix temps, permet la construcció d’una rampa per tal de poder salvar les barreres arquitectòniques que comportava l’escenari anterior.
El gran avantatge d’aquest tipus d’entarimat és la gran versatilitat que presenta, ja que l’ús d’aquest no queda limitat únicament al Local del Comú, sinó que també pot ser utilitzat per a usos exteriors com és el cas de la Festa Major que enguany ja s’hi ha fet servir.
La previsió per la segona anualitat és la millora de la climatització del Museu d’Art del Bolet.
Darrera actualització: 14.11.2022 | 16:48