Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
18:03 - 16/07/2020

Ajuntament de Montmajor

Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

MERCAT I TRADICIÓ, L'11-S A MONTMAJOR

08-09-2015

VINE AL MERCAT I TRADICIÓ!

En prop de cent anys de mercat setmanal la plaça de Montmajor ha estat escenari de vivències, experiències i anècdotes de tota mena que han donat vida i nom a aquest simpàtic poble del berguedà. Tant és així que un cop l’any, l’11-S, des de en fa vint es commemora la tradició amb el gran mercat que converteix tots els carrers de Montmajor en un gran teatre, ple de parades amb marxants d’abans, d’ara i de sempre, que conviuen tot el matí amb escenificacions inspirades en fets i personatges que commemoren la història més pregona d’un poble de pagès on tots els seus veïns col·laboren i actuen amb l’entusiasme i l’alegria que encomana un èxit local.

A l’hora d’esmorzar, comença la cercavila de les colles geganteres, presidides per el Casanova i la Pubilla Xica, dos personatges típics del mercat de Montmajor, ell amb gorra i camisa de marxant i ella amb mocador al cap i una cistella conillera. Van rodejats dels nans que rememoren totes les bèsties que els pagesos mercadejaven cada dimecres: conills, pollastres, xais, ànecs, etc. i els segueixen totes les colles de gegants i grallers convidats a la festa. Així s’inaugura el gran mercat i tradició que  compta amb un centenar de parades de tota mena on tothom hi pot mercadejar, a l’hora que pels carrers de Montmajor al bell mig de les parades es van succeint sorpreses que complauen i satisfan tothom, xics i grans. No cal dir que la tradició és ben viva i cada any hi ha alguna novetat enmig del bon humor i l’alegria de veïns i visitants.
Quina serà la gran sorpresa d’enguany?

Veniu a comprovar-ho, hi sou convidats, el Mercat i Tradició us espera. Podeu passejar, comprar, gaudir d’un dia esplèndid i fins i tot quedar-vos a dinar un bon arròs i botifarres de Montmajor, que millor que sigui encomanat abans del dia 9 de setembre als telèfons 938246000 o al 937441134.

Ja ho sabeu, l’11 de Setembre, diada nacional, al matí a Montmajor i, a la tarda, a la Via lliure on , com més serem, més força tindrem. Per arribar al Mercat i Tradició, per Berga, Cardona, Solsona o per Navàs, tots els camins hi fan drecera. 

Imatges
Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Montmajor

CIF: P0813100E

Plaça del mercat, 1

93 824 60 00

E-Mail: montmajor@diba.cat

Amb la col·laboració de